Online-metronomi

Metronomi on laite (tai tässä tapauksessa sovellus), joka asetetaan tikittämään taustalle samalla kun harjoitellaan soittamaan kitaraa – tai mitä tahansa muuta instrumenttia. Tarkoitus on varmistaa, että soittaja pysyy oikeassa tahdissa.

Joissain netissä löytyvissä nuoteissa, sekä yleensä aina nuottikirjoissa, on merkitty kappaleen alkuun tempo. Asettamalla saman tempon metronomiin, voi harjoitella kappaleen soittamista oikeassa tempossa vaikka kyseinen kappale ei soisikaan taustalla levyltä.

Vaikka kappaleen tempo ei olisikaan tarkalleen tiedossa, voi metronomin laittaa taustalle tikittämään suunnilleen oikeaan tahtiin. Se auttaa joka tapauksessa kitaran soiton harjoittelua niin, ettei tempo vaihtele kesken kappaleen. Tämä auttaa myös muiden kanssa soittelua, kun kaikki soittavat samassa tahdissa.Metronomin käyttö

Alla oleva online-metronomi toimii seuraavalla tavalla:

  1.  Paina Play-nappia
  2. Valitse haluamasi tempo plus- ja miinus-napeilla (BPM tarkoittaa beats per minute)
  3. Valitsemalla “1-2-3-4 Beats” valikosta, saat erilaisia painotuksia (tahtilajivalinta) sovellukseen. Jos et tiedä onko kappale nelijakoinen vai kolmijakoinen, kuuntele ensiksi kappaletta. Yritä selvittää lasketaanko kappaleessa neljään vai kolmeen. Esimerkiksi valssi ja Metallican Nothing else matters ovat kolmijakoisia, kun taas vaikkapa Syksyn sävel on nelijakoinen.

Sovelluksen on rakentanut www.123metronome.com

 
Kitarat.info