Kitarat.info > Otteet ja soinnut

Kitaran otteet ja soinnut

Tältä sivulta löydät tulostettavan otetaulukon, joka kattaa yleisimmät kitaran soinnut. Kitaran otteita on olemassa tuhansia, ja saman soinnun voi ottaa monella eri tyylillä, mutta mikäli tarkoitus on vain soitella helpohkoja nuotiolauluja, alkuun pääsee muutamalla perussoinnulla – duuri-, molli- ja niin kutsutuilla seiska (7) soinnuilla, jotka löydät kaikki alla olevasta sointutaulukosta. Useissa rock- ja heavykappaleissa myös käytetään nk. voimasointuja, joten mikäli tunnet vetoa kyseiseen genreen, lue myös tämä. Voimasointujen lisäksi kannattaa myös tutustua monikäyttöisiin barre-sointuihin.

Mitä pidemmälle kitaransoitossa etenet, tulet todennäköisesti tarvitsemaan kattavampaa sointuvalikoimaa soittaessasi haastavampia kappaleita. Silloin kannattaa hommata kotiin jokin kattavampi sointukirja, josta löytyy harvinaisemmatkin kitaran otteet ja kulkee kätevästi mukana. Suosittelemme myös, että harjoittelet itse sointujen muodostamista kitaralla, mikäli haluat oppia miksi soinnut ovat niin kuin ovat. Sointuopasta ei välttämättä tule aina kannettua mukana joten on hyvä osata muodostaa sointuja myös itse.

Alla olevasta otetaulukosta löydät yleisimmät perussoinnut. Voit avata sointutaulukon suurempana klikkaamalla sitä tai ladata taulukon pdf-tiedostona.

Etsitkö jotain tiettyä tai haastavampaa sointua? Kokeile näitä:

  • Sointuetsin – vapaa sointuhaku – näyttää sormitukset ja kattaa erikoisemmatkin soinnut

My Bloodline - Riot - Spotify

Kitaran otetaulukko

Klikkaa avataksesi isompana tai lataa sointutaulukko pdf-tiedostona ilmaiseksi.
Mikäli koet taulukon hyödylliseksi, jaa se Facebookissa tai Twitterissä.

Lataa pdf-tiedostona

Otetaulukko kitaralle
Kitaran otetaulukko – yleisimmät avo- ja barresoinnut

Atomitie - Reppuselkään