Kitarat.info > Otteet ja soinnut > Kitaran nuotit

Kitaran nuotit

 

Kuudestoistaosanuotti
Kuudestoistaosanuotti

Netistä löytyy valtavasti sivustoja, joihin käyttäjät voivat lisätä kitaran nuotteja eli tabulatuureja, sointuja sekä sanoja. Netistä löytyvien ilmaisten kitaran nuottien huono puoli on se, että ne ovat välillä epätarkkoja tai ajoittain myös vääriä. Koska näille sivustoille lähetetyt nuotit ja soinnut ovat usein amatöörien tai ei-niin-edistyneiden soittajien kirjoittamia, virheitä luonnollisesti esiintyy myös sen mukaan. Netistä löytyvillä tabulatuureilla pääsee kuitenkin mainiosti kitaransoiton makuun eikä haittaa vaikka siellä vähän virheitä olisikin. Alle on listattu suosittuja tabulatuurisivustoja. Mikäli kuitenkin haluaa olla varma, että soittaa kappaleen oikein kannattaa harkita nuottikirjan hankkimista. Löydät sivun lopusta linkit verkkokauppoihin, joista nuottikirjoja kannattaa etsiä.

[Etsitkö sittenkin taulukkoa kitaran nuotit otelaudalla?]

Kotimaisten laulujen nuotit ja soinnut

Kotimaisen musiikin ystävien kannattaa harkita nuottikirjojen hankkimista, sillä nuotteja löytyy joten kuten nihkeästi verkosta. Kannattaa kuitenkin katsastaa sivusto www.tabinetti.com. Kyseiselle sivustolle on kerätty melko kattava linkkilista kotimaisten laulujen nuotteihin ja sanoituksiin. Sen lisäksi kannattaa katsastaa Ykköskitara, josta saattaa löytyä myös joitain kotimaisten biisien nuotteja.

Ulkomaisia tabulatuureja

Tabulatuuri e-molli
Tabulatuurikirjoitusta

Ulkomaisten kappaleiden tabulatuureja sisältäviä sivustoja löytyykin sitten huomattavasti enemmän. Alla muutamia sivustoja, joista suurimmalla todennäköisyydellä löytää etsimänsä. Osa näistä sivustoista muuten tarjoaa myös kätevät mobiiliapplikaatiot mm. iPhonelle, joten jos olet älypuhelimen omistaja niin kannattaa katsastaa löytyykö applikaatiota myös omalle puhelimelle.

Nuottikirjat

Laadukkaita ja tarkkoja kitaran nuottikirjoja voi ostaa musiikkikaupoista tai verkkokaupoista joten mikäli haluaa olla varma, että opettelee kappaleen oikein, kannattaa harkita laulukirjan hankkimista.

Ulkomaisista ehdottomasti kattavin valikoima löytyy osoitteesta SheetMusicPlus.com, jonka valikoimassa on nuotteja niin kitaralle, pianolle kuin laulullekin.

Tutustu myös: