Kitarat.info > Viritys > Viritysmittari puhelimeen

Viritysmittari kännykkään

Mobiililaitteille on olemassa myös ilmaisia viritysmittareita, jotka ovat erittäin käteviä kun ei tarvitse kantaa aina mukana erillistä viritintä.

Ainoa huono puoli on käytännössä on, että virittäessä ympäristön tulisi olla hiljainen, koska kitaraa ei saa piuhalla kiinni puhelimeen. Käytännössä kuitenkin kännykän virittimillä pääsee hyvin alkuun ja eipä tuo kotona viritellessä haittaa kun toivon mukaan löytyy hiljainen nurkka joka tapauksessa.

Kotimainen Guitartuna iPhonelle ja Androidille

Ovelin - Guitaratuna

Suomalaisen Ovelinin Guitartuna on helppokäyttöinen ja ilmainen kitaraviritin, joka löytyy sekä iTunesista iPhonelle että Google Playssa (Android).
– Lataa iPhonelle ja iPadille
– Lataa Androidille

 

Viritysmittari Android-puhelimille: gStrings Tuner

gStrings-tuner

gStrings Tuner on ilmainen viritysohjelma Android-puhelimille, jonka voi ladata Android Marketista. Kyseessä on kromaattinen viritin, joten sovellus käy hyvin myös mikäli haluaa virittää kitaran muuhunkin kuin perusvireeseen. Viritys onnistuu sekä puhelimen mikrofonin kautta tai demoäänen kanssa (puhelin toistaa haluttua säveltä).

gStrings soveltuu luonnollisesti myös muiden instrumenttien kuin kitaran virittämiseen.

Lisätietoa kyseisestä sovelluksesta löydät täältä.
 

Guitar Toolkit iPhonelle

Agile Partnersin Guitar Toolkit on erinomainen paketti kannettavaksi taskussa mukana. Pakettiin kuuluu mukaan kromaattinen viritysmittari, skaaloja, sointuja, sointuetsin ja metronomi. Soinnut, skaalat ja muut saa kaikki myös vasenkätisille tarkoitettuna.

Ilmainen Tuna Pitch iPhonelle

Tuna Pitch on puolestaan iPhonelle tehty ilmainen viritysmittari, joka on myös kromaattinen. Myös Tuna Pitch toimii puhelimen sisäänrakennetun mikrofonin avulla.

Muita iPhone App kitaravirittimiä
Guitar Tuner – Alvin Yu
Guitar Tuner – Tim O’s Studios
Epic Chromatic Tuner – Guitar Jamz Inc