Kitarat.info > Kitarat ja laitteet > Akustiset kitarat

Akustinen teräskielinen kitara

Akustiset kitarat

Teräskielinen akustinen kitara (myös western-kitara, folk-kitara) on 6-kielinen kitara, jota soitetaan usein plektralla. Akustisen kitaran kaikukoppa on suuri ja ontto ja sen kannessa on aukko, joka sallii äänen resonoimisen. Tämän toimintaperiaatteen mukaan akustisen kitaran ääni vahvistuu siis kitaran kaikukopassa äänen resonoidessa, kun sähkökitaran äänen vahvistus taas perustuu sähkömagneettiseen värähtelyyn ja äänen vahvistamiseen mikrofonien ja vahvistimen välityksellä.

Akustinen kitara on suosittu soitin musiikin esittämisessä. Pienimuotoisissa esiintymistilanteissa sitä voi soittaa ilman vahvistusta, mutta usein ääntä on kuuluvuuden varmistamiseksi vahvistettava. Äänen vahvistamiseksi voidaan asettaa akustinen mikrofoni lähelle ääniaukkoa, tai käyttää erillisiä kitaramikrofoneja. Ns. elektroakustisessa kitarassa on kitaramikrofoni(t) valmiiksi asennettuna.

Klassisesta kitarasta akustinen eroaa siinä, että klassisen kitaran nailonkielten sijaan akustisessa käytetään teräskieliä. Teräskielisen akustisen kitaran synnyttämä ääni soveltuu rytmin soittamiseen monissa musiikkilajeissa (esim. country, pop ja rock, country blues, ragtime, folk).

Lue lisää akustisista kitaroista: