Lauri Tähkän ensimmäinen soolokeikka Tavastialla

Lauri Tähkän ensimmäinen soolokeikka Tavastialla

Lauri Tähkä pinssi
Lauri Tähkä esitteli uuden Polte-soololevynsä Tavastialla

Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -yhtyeen keulahahmon lähdettyä soolouralle on kuhina uudesta materiaalista ja miehen tulevaisuudesta käynyt jokseenkin kovana kotimaassamme. Vuosien saatossa on bändi kerännyt itselleen uskollisen fanikansan, joka miehen irtautumisen jälkeisen alkupettymyksen jälkeen jäi odottamaan ensimmäistä soololevyä kieli pitkällä.

Lokakuun 26. julkaistu Polte myi jo ensimmäisenä julkaisupäivänään platinaa eli 20 000 kappaletta. Tämä ei sinällään imetytä, sillä Elonkerjuu-yhtyeen Facebook-sivuilla on faneja lähes 27 000. Kuulijakuntaa siis löytyy. Ja niin löytyi myös Tavastialta tänään 8.12.2011, kun Tähkä räiskäytti ensimmäisen esiintymisensä Helsingissä.

Tavastian biisilista

Tänä iltana Tavastialla kuultiin luonnollisesti hyvin suuri määrä uuden albumin kappaleita, mutta myös vanhempaa Elonkerjuu-materiaalia. Mikään yllätys se ei ollut, sillä keikka olisi jäänyt melko lyhyeksi, jos biisilista olisi kattanut vain tuoretta matskua. Vanhoista hiteistä kuultiin mm.

 • Pauhaava sydän
 • Suudellaan
 • Pitkät pellot

Ja hyvinhän ne näyttivät purevan.

Tunnelma

Huolimatta siitä, että Kitarat.infon toimitus ei Tähkän fanaattisimpiin kannattajiin kuulukaan (myöskään sukupuolensa puolesta) on myönnettävä, että yleisönsä mies otti hienosti. Fanilauman keski-iän (siinä 40-v. hujakoilla) huomioiden oli hurmio aikamoinen – erityisesti ottaen huomioon, että kyseessä oli arki-ilta.

Vaikka fiilis oli suhteellisen intensiivinen koko illan ajan, löytyi listalta pari erityistä kiimaa nostattanutta kappaletta: sinkkulohkaisu Syyskuun kyy, Pitkät pellot ja viimeinen encore-kappale Pauhaava sydän, jotka saivat kieltämättä allekirjoittaneen jalankin pikkasen hakkaamaan. Yllätys yllätys, hitit toimivat.

 

Esiintyminen

Miehen lavaesiintymisessä ei moitittavaa löytynyt – päinvastoin. Tietynlainen aitous ja läsnäolo kieltämättä uhkui pohjolan sankaristamme, ja se välittyi hienosti koko Tavastian yleisölle. Vaikka en Elonkerjuu-kokoonpanoa olekaan koskaan nähnyt eikä vertailua siinä mielessä voi tehdäkään niin tämän illan taustabändi toimi jokatapauksessa moitteettomasti, joskin rooli oli pieni niin kuin olettaa saattoi.

Paketti toki oli tiivis, mutta jollain tapaa ehkä puuttui pieni särmä ja revittely. Torstai-ilta? Tähkästä myös paistoi jonkin näköinen jännittyneisyys läpi. Myönnettäköön, että verratuna esimerkiksi muutaman viikon takaiseen Chisun Tavastian keikkaan oli tällä kertaa meno paljon menevämpi, mutta niin olivat biisitkin joten siinä mielessä näitä artisteja on turha vertailla. (Btw, sivukommentti, Tavastia ei ollut Chisulle oikea paikka – konserttisali penkkeineen olisi saattanut toimia paremmin.)

Muutaman paikalla olleen Tähkä-fanin kommenttien perusteella oli esiintyminen varovaisempi kuin  mihin olivat tottuneet Elonkerjuu-aikoina. ”Jollain tapaa paistoi vähän läpi tietynlainen jänskäys..tai siis jotenkin ei ollut ihan samanlaista pauhua kuin aikaisemmin. Ehkä sitä vähän jännittää yleisön vastaanotto nyt kun joutuu vetämään soolona..”

Kuvia keikalta

Lauri Tähkä esitteli uuden Polte-sooloalbuminsa Tavastialla.

Lauri Tähkä Tavastialla 8. joulukuuta 2011
Lauri Tähkä Tavastialla 8. joulukuuta 2011

Lauri Tähkän ensiesiintyminen soolona Helsingissä
Lauri Tähkän ensiesiintyminen soolona Helsingissä

Tähkän 5 hengen pumppu rokkasi niin uutta kuin vanhaakin materiaalia
Tähkän 5 hengen pumppu rokkasi niin uutta kuin vanhaakin materiaalia

 

Lauri Tähkä ja tamburiini helisivät
Tamburiini helisi Tähkän keikalla

Lauri Tähkä ja taustabändi
Lauri Tähkä ja taustabändi

 

Tulevat konsertit

Joulukuun keikkakiertuetta on vielä jäljellä jonkin matkaa. Seuraavaksi vuorossa ovat:

 • 09.12.: Vaasa, Amarillo
 • 10.12.: Pori, Yyterin Kylpylähotelli
 • 16.12.: Turku, Kooma
 • 17.12.: Hämeenlinna, Verkatehdas
 • 28.12.: Oulu, Tähti

Olitko paikalla Tavastialla? Kerro kommenttisi ja tunnelmasi keikasta kommenttiosiossa.

6 ajatusta aiheesta “Lauri Tähkän ensimmäinen soolokeikka Tavastialla”

 1. Nöyrän innokkaasti ja tunnustelen Tähkä esiintyi. Oli ihana nähdä välillä Tähkän keikallakin rauhallisempaa menoa. Elonkerjuun aikoina se ajoin meinasi mennä överiksi revittelyksi – yleisössäkin. Tähkä toimii ilman Elonkerjuutakin. 🙂

 2. Ei tullut otettua videota valitettavasti eikä pikavilkaisulla löytynyt Youtubestakaan..toivotaan, että joku muu olisi ottanut ja pistää jakoon.

 3. Hei! Lauri Tähkän facebook sivuilla on jokusia videopätkiä fanit julkaisseet. Yo-talolla itse olin ja tykkäsin kovasti Lauri oli vapautunut ja energinen. Ja läsnä. Lauri on tehnyt oikean päätöksen (minun mielipide). t: <3 Katja Palmu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *