Kokemuksia musakaupoista ja kitaran ostosta

Törmäsinpä tälläiseen artikkeliin surffaillessani Gibsonin sivustolla: More Thoughts on Shopping for a New Guitar . Kyseinen kirjoitus on kitaraopettaja Arlen Roth:in (melko yleinen) kertomus siitä, kuinka musiikkikaupat suhtautuvat aloitteleviin kitaristeihin (muusikoihin), jotka eivät vielä tietotaidoltaan ole ammattilaisia.

Lukiessani tätä kirjoitusta tuli mieleen omat visiittini kitarakauppoihin. Täytyy myöntää, että Arlenin tekstin lopussa kuvailemaa ”Triumphia” en ole toistaiseksi vielä kokenut, mutta ensimmäinen kappale kuulostaa tutulta. Ehkä siinä perimmäinen syy siihen miksi olen viimeisimpien parin vuoden aikana tilannut musiikkivehkeeni netistä. Ei vaan viitsi maksaa enempää, jos palvelu on kehnoa.

Sikaa ei tietenkään tule tilata säkissä, joten ennen kitaran ostoa olen aina kokeillut kyseistä mallia joko kaverilla tai sitten käynyt jossain kaupassa kokeilemassa ja tilannut sen jälkeen kitaran (edullisemmin) Saksasta. Tänä päivänä tämä on ilmeisen yleistä ainakin, jos omaa sosiaalista piiriä haastelee.

Onhan siinä tietenkin haittapuolensakin kun ulkomailta tilaa ja varmasti harmittaa jos homma tai tuote ei toimikaan, mutta omat kokemukseni ovat toistaiseksi olleet erittäin postiiivisia joten meinaan kyllä jatkossakin vielä tilata kitaroita ulkomailta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *