Nickelback – Here and now

Arvio: Nickelback – Here and now

Nickelback - Here and now (2011)
Nickelback - Here and now (2011)

Yksi 2000 luvun menestykseimmistä post-grunge / hard rock bändeistä, Nickelback, on juuri julkaissut uuden kokopitkän albuminsa Here and now.

Kyseinen levy on reilut 15 vuotta tahkonneen yhtyeen seitsemäs LP ja ensimmäinen kolmeen vuoteen sitten Dark Horse:n. Jälkimmäinen on tähän päivään mennessä myynyt jo yli 5 miljoonaa kappaletta joten tältäkin levyltä on lupa odottaa jonkinmoista kaupallista menestystä. Ja senhän nämä miehet taitavat.

Kappaleet

Avausaraita This means war lävähtää käyntiin tutunkuuloisella rouhealla sähköskeballa ja antaa odottaa levyltä juuri sitä mitä aiemmilla on totuttu kuulemaan. Raskasta bilerockia tarjoaa puolestaan albumin toinen raita Bottoms up, jota joku uskaliaampi voisi ennustaa kuulevan jatkossa rock-baarien soittolistoilla melko kärkituntumassa.

Levyn kolmas raita on sinkkuna jo aiemmin julkaistu maailmaa parantava pop-lallatus When we stand together, joka sopii samaan riviin aiempien radiohittien sekaan. Tarttuva kipale, jossa laulumelodia kuitenkin kuulostaa siltä kun se olisi kuultu bändin aiemmassa tuotannossa jo pariin kertaan..

Useaa biisiä kantaa vokalisti-kitaristi Chad Kroegerin raspiraasto, joka pelastaa jenkkirokin ystävän korvissa muutaman täytekappaleen. Keinuva biitti ja vokaalien rytmitys useassa biisissä kantaa myös levyä monessa kohdassa eteenpäin ja saa allekirjoittaneen lähtemään hitusen keinahtelemaan. Päähän ei ensikuuntelun jälkeen kuitenkaan jäänyt kuin yksi kappale (Bottoms up), vaikka radiohittejä varmasti saadaan ulos useampia.

Takuuvarmaa kamaa

Vaikka yllätyksiä ei uusi kanadalaisyhtyeen levy tarjoakaan, täytyy myös Spiderman-hitistä Hero tutun Kroegerin vetämälle pumpulle nostaa hattua tutun laadun takaamisesta. Nickelback-faneille tämäkin albumi tarjoaa yhtyeen perusvarmaa kanadalaista raskasta rockia, jota on helppo kuunnella,  ja saa muutkin taputtamaan jalkapohjalla lattiaa.

 

Arvosana: 2,5/5
Osta levy täältä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *