Matkavinkki USA:ssa – legendaarinen The Stone Pony

Matkavinkki USA:ssa – legendaarinen The Stone Pony

Asbury Park, New Jersey, USA.

Puisista lankuista rakennettu merenrantaa seuraava boardwalk. Perjantai-iltaiset kokot rannalla, auringonpalvojia päivällä. Perusamerikkalaista hodaria, purilaista ja ranskalaisia perunoita. Ja monen suuren ja monelle tuntemattomammankin rokkitähden uran ponnahduslautana toiminut legendaarinen The Stone Pony, joka jokaisen rokkia rakastavan USA:n itärannikolla vierailevan lomalaisen kannattaa ehdottomasti sisällyttää matkasuunnitelmaan. Sellainen on tämän päivän Asbury Park New Jerseyn rannikolla Yhdysvalloissa.

The Stone Pony, Asbury Park, New Jersey, USA
Legendaarinen The Stone Pony, Asbury Park, New Jersey, USA.
Stone Ponyn keikkalistaa heinäkuussa 2012
Stone Ponyn keikkalistaa heinäkuussa 2012
Stone Ponyn lava valmiina The English Beatille
Stone Ponyn lava valmiina illan pääesiintyjille

Saavuimme Asbury Parkin viereiseen viehättävään Ocean Groven kylään perjanta-iltana. Itse Asbury Parkissa on myös muutamia hotelleja, mutta hinnat heinäkuussa olivat sitä luokkaa (yli 230€/yö), että päätimme koettaa onneamme kolkuttelemalla paikallisten Bed & Breakfast-majatalojen ovia. Toinen tärppäsi ja saimme huoneen alle 100€ hintaan Henry Richard Inn-nimisestä majatalosta.

B&B:n emännöitsijä ei sen kummemmin yllättynyt kuullessaan suunnitelmistamme vierailla The Stone Pony:ssa. ”Bruce Springsteen, right?” Asbury Parkin kuuluisin klubi on tunnettu mm. miljoonarokkareiden Bruce Springsteenin ja Jon Bon Jovin alkuaikojen esiintymispaikkana. Klubin ”isä” Southside Johnny on Springsteenin pitkäaikainen ystävä ja kollega ja Born in the USA-tähden tiedetään edelleenkin vetävän salakeikkoja kyseisessä juottolassa – yksin tai Southside Johnny & The Asbury Park Jukes:in kanssa. Springsteenillä kuten monella muullakin yhdysvaltalaisella artistilla on pitkä historia The Jukesin kanssa ja bändin kanssa on esiintynyt useita artisteja aina 70-luvulta lähtien.

English Beat @ The Stone Pony
The English Beat esiintyi Stone Ponyssa 13. heinäkuuta 2012.

Tänä päivänä tämä legendaarinen ravintola vetää edelleen artisteja genreen katsomatta useana iltana viikossa ja onkin yksi lähialueen suosituimmista illanviettopaikoista. Heinäkuisena perjantai-iltana 900-paikkainen keikkapaikka oli täynnä uptempoa soittavan English Beat:in vannoutuneista faneista – sekä rock ’n’ roll-turisteista. Seinät ovat vuorattu nimikirjoituksilla varustetuilla kitaroilla, baarissa esiintyneiden artistien kuvilla sekä edesmenneiden tähtien wall of famella.

Stone Ponyn mikseripöytä
Stone Ponyn mikseripöytä.

36-vuoden ikäisen Stone Ponyn takapihalta löytyy myös noin 5000-paikkainen aidattu keikka-alue, nimekkäämpien artistien vieraillessa Asbury Parkin rannoilla. English Beatin isännöimänä iltana takapiha oli kuitenkin hyödynnetty viilentymiseen ja virvoitusjuomien hankintaan.

The Stone Ponyn Wall of Fame
The Stone Ponyn Wall of Famen keskellä kiiltää yksi maailman tunnetuimmista rokkareista: Bruce Springsteen.

 

The Stone Ponyn seinät on vuorattu vierailleiden artistien kitaroilla
The Stone Ponyn seinät on vuorattu vierailleiden artistien kitaroilla.

Ajoittain suljettuna ja lopetusuhan allakin ollut The Stone Pony on ehdottomasti vierailemisen arvoinen areena kaikille New Jerseyn rannikolla vieraileville musiikin ystäville. New Yorkista paikan päälle pääsee alle kahdessa tunnissa joko bussilla tai junalla. Autolla jopa nopeammin. Keikkatarjonta kannattaa tarkastaa etukäteen ja halutessaan varmistua sisäänpääsystä kannattaa myös liput hankkia etukäteen joko paikanpäältä tai joihinkin tapahtumiin Ticketmasterista.

Jimi.

Lisätietoa:
The Stone Pony
Asbury Parkin hotellit
Juna-aikataulut New Yorkista Asbury Parkiin
Päivämatka New Yorkista Asbury Parkiin
Lentoja USA:n itärannikolle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *