FourChords – Opi soittamaan kitaraa

FourChords – Opi soittamaan kitaraa

FourChords
FourChords on uusi kotimainen "kitarakaraoke", jonka tarkoitus on madaltaa harrastelijoiden kynnystä tarttua kitaraan.

Kotimainen Musopia Oy on juuri tuonut markkinoille aloitteleville ja harrasteleville kitaristeille suunnatun sovelluksen, jonka tarkoitus on helpottaa sunnuntaisoittelijan elämää. Testasimme sovelluksen ja haastattelimme Musopia Oy:n markkinointipäällikkö Paula Lehtoa aiheesta:

”FourChords-sovelluksen idea on auttaa harrastelijakitaristeja soittamaan melkein minkä tahansa kappaleen käyttäen vain muutamaa helppoa sointua. Suurin osa pop- ja rock-kappaleista on mahdollista sovittaa niin, että ne voidaan soittaa neljällä soinnulla. Tämä on ollut pyrkimyksemme ja koko sovelluksen idea. Tavoitteena on alentaa kynnystä tarttua kitaraan ja nauttia soitosta ja laulusta perheen ja ystävien kesken, soittajan taidoista riippumatta”, kertoo Lehto.

FourChords-kitarakaraoke on saatavilla tällä hetkellä iPhoneen, iPadiin sekä iPod Touchiin ja sen voi ladata Applen iTunesista ilmaiseksi.

Ominaisuudet

FourChords-kitarakaraoke sisältää kolme erillistä ominaisuutta:

 • kappaleiden soittaminen näytössä näkyvien sointujen ja sanojen sekä taustalla soivan melodian avulla
 • Oman soiton ja laulun äänittäminen ja jakaminen joko sosiaaliseen mediaan tai privaatimmin sähköpostilla, sekä
 • Kitaran viritin
FourChords - opi soittamaan kitaraa helposti
Kappaleiden soinnut ja sanat rullaavat näytössä samalla kun melodia soi taustalla.

Kappaleiden soitto

Lukuunottamatta muutamaa poikkeusta, kaikki kappalevalikoimasta löytyvät laulut on siis sovitettu niin, että ne voidaan soittaa muutamalla kolmisoinnulla – soittaakseen biisejä ei siis tarvitse osata aloittelijoille usein haastavia variaatioita kuten sus4- tai add9-otteita. Kappaleiden taustalle saa halutessaan rytmityksen sekä laulumelodian soimaan, jotta rytmissä pysyminen helpottuu.

Äänitys ja jakaminen

Sovellus mahdollistaa myös oman soiton ja laulun äänityksen. Äänittämisen lisäksi sovellus mahdollistaa myös oman soiton tallentamisen videolle laitteen omaa kameraa hyödyntäen. Videot voi jakaa suoraan sovelluksesta Youtubeen, Facebookiin tai sähköpostiin.

Viritin

FourChords:iin sisäänrakennettu kitaraviritin on perusmallia. Se antaa oikeat äänet kitaran perusviritystä varten (EADGbe), joita vasten kitaran voi virittää korvakuulolta.

Biisivalikoima

Tällä hetkellä sovelluksen biisivalikoimasta löytyy useita kymmeniä kappaleita – ikivihreitä ja tuoreempia pop- ja rock-hittejä. Ilmaisista kappaleista mainittakoon Whiskey in the Jar (Mm. Metallica), Livin’ on a Prayer (Bon Jovi), House of the Rising Sun (Mm. The Animals) sekä Yksi pieni elefantti (lastenlaulu).

Maksullisia kappaleita löytyy käytännössä kaikista genreistä, joita voisi kuvitella soittelevansa juhannusnuotiolla: niin kotimaista kuin ulkomaistakin rokkia, poppia ja iskelmää Guns ’n’ Rosesista Madonnaan ja Leevi and the Leavingsiin.

Kappaleita voi (tämän kirjoitushetkellä) ladata joko yksittäin hintaan 0,79€ tai useamman kappaleen paketeissa muutamalla eurolla.

”Lähdimme liikkeelle noin 70 kappaleen valikoimalla. Julkaisun jälkeen kappaleita on lisätty n. 3-5 per viikko ja vähintään sama tahti on tarkoitus pitää”, toteaa Lehto.

Tulevaisuus

Lopuksi kysyimme vielä yrityksen tulevaisuudensuunnitelmista. Tällä hetkellä FourChords on saatavilla ainoastaan Applen tuotteille. Onko suunnitelmissanne kuitenkin julkaista sovellus myös muille alustoille kuten Androidille tai Windows Phonelle?

Aivan lähiaikoina emme ole julkaisemassa FourChordsia muille alustoille teknisistä syistä. Olemme toki pohtineet asiaa ja muutkin alustat ovat mahdollisesti suunnitelmissa tulevaisuudessa, mutta aikataulua niille ei ole lyöty vielä lukkoon, kertoo Lehto.

Verkkosivustonne löytyy osoitteesta www.fourchords.com, josta löytyy lisätietoa sovelluksesta. Vaikka sovellus on suomalainen, löytyy verkkosivusto kuitenkin pelkästään englanniksi. Onko tarkoituksenne valloittaa maailma?

– Lyhyesti? Kyllä, naurahtaa Lehto. Halusimme lanseerata tuotteen ensiksi Suomessa, kuunnella palautetta käyttäjiltä sekä kehittää sitä eteenpäin. Tarkoitus on kuitenkin laajentaa markkinointia seuraaville markkinoille vielä tämän vuoden puolella.

Kitarat.info toivottaa menestystä maailmanvalloitukseen.

–> Lataa FourChords ilmaiseksi tästä.

Oletko jo kokeillut FourChordsia? Kerro kokemuksesi kommenttiosiossa.

4 ajatusta aiheesta “FourChords – Opi soittamaan kitaraa”

 1. Hei
  Miksi ei pc-versiota, windows 7
  terv. Leo

 2. Tervehdys Leo!
  Anroid-versio on tulevaisuuden suunnitelmissa, PC-version suhteen emme ole vielä päätöstä tehneet. Halusimme lähteä liikenteeseen mahdollisimman yksinkertaisesti+kansainvälisesti ja siihen App Store soveltuu parhaimmin. 22.11. FourChords lanseerataan 20 maassa.
  Toivottavasti pääset testaamaan FourChordsin Applen vehkeillä, laita sitten kommenttia 🙂
  Terveisin, Paula Lehto, Musopia Oy

 3. Hei,

  onko nyt saatavilla pc-versio teidän kitaraohjelmastanne?
  Miten sen voi ladata?
  Vähän vielä hintatietoa!

  Kiitos, olen kiinnostunut

  Raimo L.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *