Netflix saapui Suomeen – musiikkidokumenttien määrä vaatimaton

Netflix aukesi Suomessa

Musiikki- ja konserttidokumenttien määrä vaatimaton

 

Netflix avasi Suomessa Musiikin striimauspalvelu Spotifyn kaltainen kuukausimaksuun perustuva, elokuvia ja TV-ohjelmia netin kautta tarjoileva Netflix saapui Suomeen tällä viikolla. Kuukausia odotettu palvelu aiheutti työpaikalla ja kaveripiirissä pöhinää sen verran, että päädyin avaamaan tilin saman tien palvelun auettua. Tarjonta ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa päätä huimaa.

Sattuneesta syystä päädyin tutkimaan heti alkuun Netflixin musiikkitarjontaa. Palvelusta löytyy kuin löytyykin Musiikki- ja konserttidokumentit-kategoria, johon ensiksi päädyin. Tarjonta ei kuitenkaan ollut todellakaan hääppöinen. Tätä kirjoittaessa Netflixistä löytyy vaivaiset 9 musadokumenttia:

Dokumenttien määrän pienuus on osittain ymmärrettävää - määrä varmastikin kasvaa jos yhtiö kokee Suomen markkinat tarpeeksi kiinnostavaksi panostuksia lisätäkseen. Todennäköisesti joissain muissa maissa tarjonta on jo laajempaa ja sitä mukaan, kun yhtiö saa lisättyä ohjelmiin lisää suomenkielisiä tekstityksiä laajenee valikoima myös täällä. Elokuvia löytyy ensimmäisen illan tutkimisen jälkeen vaihtelevasti. Joitain uusia, enimmäkseen vanhempia. Esimerkiksi Mark Wahlbergin tähdittämää Rockstar-pätkää ei palvelusta löytynyt. Nähtäväksi jää kuinka laajaksi palvelun valikoima lopulta Suomessa kasvaa. Ensimmäinen kokemus Netflixistä ei ollut läheskään yhtä positiivinen kuin esimerkiksi Spotifysta. Tämän kirjoitushetkellä Netflix lupaa kuukauden ilmaisen koekäytön, joten kannattaa joka tapauksessa itse rekisteröityä ja todentaa palvelun toimivuus omiin tarpeisiin. Netflixiin voi rekisteröityä tästä. -Jimi-  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *