Kitarat.info > Vinkit ja oppaat > Kitaraoppaat

Kitaraoppaat

Alla olevassa listassa on lueteltu kätevästi netistä tilattavat kitaraoppaat, joista useat sisältävät myös CD:n mukanasoittoa varten.

Opi soittamaan kitaraa (+cd)

Kirja neuvoo ja innostaa kitaristinalkuja soittoharrastuksen pariin. Se kattaa selkeästi ja havainnollisesti kitaransoiton perusteet aina oikeasta soittoasennosta lähtien. Kirja opettaa lukemaan tabulatuureja, kokeilemaan erilaisia soittotyylejä ja ymmärtämään, miksi tietynlaisissa kappaleissa käytetään tietynlaista soittotekniikkaa.

Kirjan mukana tulee CD, jonka esimerkkikappaleet tukevat harjoittelua. Oikeat otteet ja sormitukset esitellään valokuvin ja nuotinnoksin. Kätevät pikaoppaat eri sointuihin ja sävelasteikkoihin tekevät kappaleiden opettelemisesta helppoa. Kierreselän ansiosta kirja pysyy hyvin auki harjoitellessa, ja kompakti koko takaa, että opas mahtuu mukaan kitarakoteloon.

========================

Musiikkia vapaasti kitaralla

Kirjan tehtävien suunnittelussa on otettu huomioon soveltuvuus sekä sormi- että plektratekniikalle. Alkusivut sisältävät nuottimerkinnät sekä tabulatuuri- eli otetaulukkomerkinnät. Säestysrytmi on myös merkitty.

Elävyyttä opittuihin sointuihin on saatu säveltämällä kuhunkin osa-alueeseen sopivia melodioita, joita opiskelija voi itsenäisesti soittaa ja näin kontrolloida sointujen hallintaa. Alkuvaiheessa luodaan pohjaa improvisoinnille harjoittelemalla asteikkoja sekä kolmisoinnun käännöksiä.

Sointutehtäviä on runsaasti tukien käytäntöön soveltamista. Opittaviin asioihin lukeutuvat mm. soinnutus, intervallien purkaukset ja käsitellään esimerkkien ja harjoitusten avulla.

Melodian rakenteen helpottamiseksi on kirjassa käsitelty myös esimerkiksi kansanlauluissa ja populaarimusiikissa esiintyvä rinnakkaissävelharmonia.

Uudet soinnut käsitellään asteittain ja näin valmistetaan perusharmonian ymmärtäminen. Sointujen ja rytmiikan lisäksi kertausmerkit hyppyineen on käsitelty. Pienoismuodot (säe, lauseke, sikermä) esimerkit melodioineen sisältyvät kirjan opiskelumateriaaliin.

Mukaan on liitetty myös musiikin teoriaan sisältyvä osio, jossa käydään läpi perusasioita musiikin vapaan ilmaisun helpottamiseksi.

========================

Kitara: Soittajan käsikirja

Täydellinen kitaraopas – sisältää DVD-kurssin! Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kitaransoitosta
• Olitpa aloittelija, aikeissa ostaa ensimmäinen kitarasi tai innokas harrastaja ja valmiina viemään soittosi seuraavalle tasolle, niin Kitara – soittajan käsikirja on tarvitsemasi pikaopas hyväksi kitaristiksi!
• Seuraa kuvitettuja, vaihe vaiheelta eteneviä oppitunteja kehittyäksesi ammattilaistasolle ja käytä harjoittelua varten tehtyjä kappaleita arvioidaksesi osaamistasi.
• Katso DVD-esitykset oppiaksesi miltä hyvä tekniikka näyttää ja kuulostaa ja harjoittele sitten taustanauhojen tahdissa.
• Inspiroidu eri tyylejä edustavien huippukitaristien monipuolisista kuuntelusuosituksista.
• Käytä kattavaa välineopasta apuna kitaran valinnassa ja huoltamisessa.

========================

Phil Capone: Kitaranäppäilyn tekniikat ja tyylit

Kitaranäppäilyn tekniikatPerusteellinen opas kitaranäppäilyn saloihin niin aloittelijoille kuin pidemmälle ehtineille kitaristeille – olipa soittotyyli sitten blues, jazz, folk, country, bossa nova tai rock.

Kirjan mukana tulee cd, jonka esimerkkikappaleet tukevat harjoituksia. Harjoitukset on esitetty nuottien lisäksi tabulatuurin avulla, ja otteita selvennetään myös tarkoin värivalokuvin. Tutuksi tulevat niin vaihtobasso, näppäilykuviot kuin tekniikkaa varten muokatut sointuotteet.

Tekniikkaharjoitusten lisäksi kirjassa katsotaan, mistä tunnetuimpien näppäilytaitureiden, kuten Joan Baezin, Eddie ”Son House” Jamesin, Robert Johnsonin, Joni Mitchellin ja Jimmy Pagen näppäilytyylit koostuvat.

========================

Rock-kitara (+CD)

Sisältää ilmaisen interaktiivisen valmennus- CD:n – opiskele itse omalla tahdilla! Tämä ainutlaatuinen audiovisuaalinen kurssi sisältää kaiken tarvittavan tiedon sähkökitaran soiton opetteluun.
– Soveltuu täysin aloittelijoista aina jo perusteet osaaviin
– Kattaa tyylit klassisesta heavy rockista nu-metaliin
– Yksinkertaiset sointutaulukot, tabulatuurit ovat helppo ja havainnollinen tie soittamiseen
– 74-minuuttisen CD:n avulla vahvistetaan opittuja asioita jokaisen oppitunnin jälkeen. Sisältää myös taustaraitoja, joiden päälle soittaja voi itse improvisoida ”karaoke-tyyliin”
– CD sisältää myös kitara-, vahvistin- ja pedaalisoundeja

=======================

Heavy-kitara

Kuinka soitetaan:

– Hard, Metal & Nu
– Kuinka soitetaan
– Helppo käyttää – helppo ottaa mukaan
– Opi soittamaan lead, rytmit ja riffit
– Soittotekniikan askel askeleelta opastavia valokuvia.
– 150 musiikkiesimerkkiä nuotteineen ja tabulatuureineen.